Články
Top

Jaký bojový sport si vybrat – 1. díl

Sebeobrana, zvýšení sebevědomí, vybití energie nebo jen záliba ve sportu. Ať už máte jakýkoliv důvod pro zvažování bojového sportu, můžete si vybrat z mnoha tréninků. Snad každá tělocvična nebo klub nabízí velké množství asijských i jihoamerických sportů. Který bude ten pravý pro vás?

1. Kickbox vás fyzicky i psychicky vybije

Box a kopy spojují západ s východem. Kickbox má určitá pravidla pro údery a kopy, která vás na tréningu naučí kouč. Vždy zápasíte ve stoje. Pokročilé postoje vyžadují koordinaci těla a při pravidelné přípravě budete umět kopnout soupeře třeba i ve skoku.

kontaktním kick-boxu musíte nosit chrániče zubů, suspenzor, chrániče holení, rukavice nebo bandáže na ruce. V nekontaktním sportu, který je vhodný spíše pro rekreační sport, se nemusíte bát tvrdých úderů a kopů. Vždy budete vědět, co od partnera v boji můžete očekávat.

Po hodině kickboxu budete fyzicky zničení, ale vaše psychika na tom bude skvěle.

2. Judo je tradiční japonské umění

Japonské bojové umění, které se dostalo teď do povědomí české veřejnosti díky zlaté medaili z Olympijských her v Riu. Japonská umění jsou hodně o vnitřní rovnováze a koordinaci pohybů. Nejsou to krvavé a těžké údery do soupeře, ale chvaty, které donutí soupeře, aby se vám podřídil. Pokud ne, chvat by mu mohl vykloubit rameno, zlomit ruku nebo něco podobného.

V judu vás naučí využívat soupeřovu sílu proti němu.

3. Krav magu vytvořili speciální izraelské bojové jednotky

Krav maga je bojové umění mířené pro vlastí sebeobranu. Nejedná se o sport a ani v krav maze neuvidíte závodní přebory.

Na tréningu vás naučí, jak zneškodnit útočníka, který na vás útočí zbraní, nožem nebo holýma rukama. Původ tohoto typu boje je v Izraeli, který je základním výcvikem vojáků (v Izraeli je povinná vojenská služba i pro ženy). Jednotlivé chvaty jsou výhradně pro zneškodnění útočníka nebo svou vlastní ochranu.

Pořádáte závody v bojových sportech? Nezapomeňte motivovat účastníky i krásnými poháry.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.