Články
Top

Známe nejoblíbenější dětské sporty

V rámci oblíbenosti vyhrává na plné čáře fotbal, lední hokej, volejbal, lehká atletika, tenis, softbal, stolní tenis, bojové sporty. Za pozornost stojí také plavání, krasobruslení, veslování, sjezdové lyžování, snowboarding, golf. Nejvíce také táhnou jízdy na koních a adrenalinové sporty. Zejména kluci neodolají dětskému motokrosu (čtyřkolkám, motorkám a motokárám) anebo lezení. Holky dávají zase přednost aerobiku, sportovnímu tanci či gymnastice. Náklady na tyto mimoškolní aktivity se pohybují v řádech několika stokorun až tisícovek.

Na základní škole si děti vybírají takový sport, který je bude bavit, a zároveň při něm zažijí senzační zábavu. Tráví svůj volný čas hlavně sportem, kterým jim dodá dostatek pohybu. Zvolit mohou již zmíněných sportů lehkou atletiku, jako je rychlejší chůze, běh, skákání a házení. Díky této volnočasové se dostávají děti do formy. Navíc existuje tu menší riziko, že si dítě přivodí nějaký ten úraz.

Kolektivní sporty zvládnou i nejmenší děti, které díky tomu trénují koordinaci, rychlost a též i vytrvalost. K těm nejpopulárnějším patří také házená a košíková. Ovšem u těchto aktivit hrozí větší riziko poranění.

Zatímco stolní tenis, tenis a badminton se pokládají za mnohem náročnější sporty, které se hodí pro odrostlejší děti.

Ideální volba je i in-line bruslení. Tento sport skýtá vskutku rozmanité pohybové možnosti, ale na druhou stranu zatěžuje dětský pohybový aparát. Každé dítě je vybaveno při této sportovní aktivitě chrániči a přilbou. Tato výbava je chrání před poraněním.

Volný čas si děti mohu zpestřit bojovými sporty, jako je například karate, judo, aikido, box či šerm.

Lyžování a snowboarding mají rádi děti pro svoji rychlost. Ze zimních sportů vede také sáňkování a bobování.

U mládeže jsou cool adrenalinové sporty jako freeride, downhill, parkour, free running.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.