Články
Top

TOP 4 sportovní akce, které byste měli navštívit

Chléb a hry. O to tu běží. Které ale stojí za to?

1. 24hodinový závod v Le Mans, Francie

46 aut závodí po venkově poblíž města Le Mans. Nejedná se ale jen o sportovní auta, ale i běžné automobily. To dělá ze závodu směs starých a moderních závodníků. Vítězem závodu se stane to auto se třemi závodníky, které za 24 hodin ujede největší vzdálenost.

První závod se konal v roce 1923. Nyní se pořádá každý červen. Závod začíná v 16:00 a po 24 hodin si užíváte zvuk motorů, které se prohánějí po dráze dlouhé 13 km.

2. Olympijské hry

Kdo by je neznal? Po dva týdny závodí nejlepší atleti světa na jednom místě. Co dva roky se střídají letní a zimní olympijské hry. NA Olympijské hry navazuje také Paralympiáda. Jednou za život byste měli na olympiádu jet. Je to zážitek, na který nikdy nezapomenete.

3. Super Bowl, USA

Díky globalizaci je svět tak propojený, že se i my v Česku můžeme dívat na přímý přenos tohoto amerického fenoménu od roku 1967. Super Bowl je finálový zápas, kterým vrcholí play-off v americkém fotbalu.

4. Wimbledon, Velká Británie

Hraje se na travnatém povrchu ve staré části Londýna. Wimbledon je jeden ze 4 tenisových zápasů, které tvoří grand slam. Wimbledon je mezi tenisty nejprestižnější turnaj a také je výjimečný, protože se hraje na přirozeném povrchu. 

Miliony lidí sledují každoročně turnaj ve Wimbledonu. Tenis se hraje od 12. století a vyvinul se v sportovní elitářskou akci. V roce 1874 byl podán patent na hru na tenis na travnatém povrchu a o 3 roky se zrodil Wimbledon.

Kdo vyhraje Wimbledon, zapíše se do síně slávy tenisových šampionů.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.