Články
Top

Tipy na nejlepší sporty pro hubnutí

O tom, jak zhubnout a zároveň si i novou postavu udržet, vyšla už řada článků. Základem je vyvážená strava a pohyb. Zapomeňte na diety, které jsou nepříjemné a ve svém důsledku vám ještě ublíží. Jojo efekt či zažívací potíže při nesprávném stravování číhají všude. Pokud s pohybovou aktivitou teprve začínáte, mějte na paměti, že začátky jsou krušné. S pohybem nakládejte pozvolna. Nic není hned a jestli vytrváte, určitě se setkáte s touženým výsledkem.


Při jakém pohybu spalujeme nejlépe?

Abychom se zbavili přebytečných kil, musíme zvýšit fyzickou kondici. Zařaďte si do životosprávy aktivitu aerobního charakteru. Nejvíce „shodíte“ při intenzivním pohybu, který trvá minimálně 30 minut. Ano, teprve po této době vaše tělo začně spalovat tuk. My vám nyní představíme sporty, s kterými budete svému vytouženému cíli zase o krok blíž a budete vypadat skvěle.


Běh

Tento sport je v „honbě“ za lepší postavou nejrozšířeněší. Nic vás krom odhodlání a pevné vůle nestojí a výsledky můžete očekávat velmi rychle. Běh podporuje nejen hubnoucí proces, ale má příznivý vliv i na oběhový systém a vytrvalostní kondici. Volte spíše pomalejší běh v rozmezí 30 – 45 minut pro větší efekt spalování. Jestli se na začátku příliš zadýcháte, můžete běhání nakombinovat s rychlou chůzí. Volte spíše měkký terén jako jsou parky či lesní stezky. Až s během skončíte, protáhněte se. Ulevíte tak unavenému svalstvu.


Pěší turistika

Pokud zrovna nepatříte k fanouškům běhu, nezoufejte. I pro vás existuje alternativa, která je příjemná a pomůže vám ke štíhlé postavě. Důležitou rolí je správně zvolená obuv, která podporuje nožní klenbu, fixuje kotník a je prodyšná. Pro zhubnutí je důležité jít ostře a bez zastávek. Při nordic walkingu lidé používají speciální hole, které jsou podobné holím na běžky. Zapojením holí do pohybu dochází ke zvýšením intenzity chůze, ale také k odlehčení nosných kloubů.


Cyklistika

Cyklistika je nejzdravější způsob hubnutí, protože zatěžuje klouby pouze minimálně. Navíc poznáte nová místa a pokocháte se přírodou. Pro hubnutí je vhodnější, když si vyberete spíše rovinatý terén s minimálním převýšením. Zvolte správné prodyšné oblečení, které vás ochrání před prochladnutím. V zimním období nebo při špatném počasí zkuste jízdu na rotopedu ve fitness. Doporučujeme 1 hodinu třikrát týdně.


In-line bruslení

Lepší způsob, jak zformujete problematické partie zadečku, spodního bříška a zároveň vnitřní i vnější strany stehen, neexistuje. Jízdou na „in- linech“ zapojíte do pohybu veké množství svalových skupin a vydáte velké množství energie. Stačí vám jen hodinka třikrát týdně. Zbývá vybrat jen vhodný terén. Jste-li začátečníky, pro jistotu si vezměte chrániče na zápěstí, kolena a lokty.


Plavání

Při tomto pohybu zapojíte celé tělo, odstraníte bolesti zad a navíc ještě nějaké to kilo shodíte. Plavání posiluje nohy a břicho, zpevňuje zádové svaly a dodá vám celkovou kondici. Pro nejlepší efekt je vhodné plavat minimálně dvakrát do týdne po dobu 45 minut.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.