Články
Top

Jak fotit v hale

Při focení ve sportovní hale si musíme dát pozor na specifika prostředí a přizpůsobit se jim. Krom pořízení vhodné výbavy bychom se měli zaměřit na tři hlavní detaily.

 

Světlo

Během focení v hale musíme počítat se značnou limitací skrz světlo. Za předpokladu, že fotíme v hale během dne máme k dispozici několik světelných zdrojů díky oknům, avšak přesto bývají mnohé haly málo osvětlené a po focení je následná editace fotek nutností. Pokud to okolnosti umožňují zvolte pozici, ve které nebudete fotit přímo proti světlu, ale z jeho perspektivy.

 

Pohyb

Fotíme-li v hale bude největší obtíží pohyb, a to zejména pokud je naším záměrem zachytit sportovce během utkání, či zápasu. Pokud nemáte dostatečně optimální výbavu zvolte momenty, ve kterých se hra zpomaluje, či zastavuje jako jsou například nájezdy na bránu v hokeji. Takové fotografie následně bravurně zvěční napětí a adrenalin.

 

Lokace

Při focení v hale je obecným pravidlem zvolení si jedné konkrétní polohy, ve které můžeme předpokládat nejvíce akce. U sportů jako je hokej, či fotbal je to buďto s dohledem na střed hřiště, či u jedné z branek. Pokud na místě bude více fotografů zajistěte si svou pozici s předstihem. Není na škodu také jednou za čas obrátit objektiv na fanoušky. Takové fotografie se nejen těší značné trakci na sociálních sítích, ale demonstrují vzrušení a emoce často více než upocení sportovci.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.