Články
Top

Soutěžní disciplíny pro děti

Již většina základních škol, jsou zapojeny do programu zdravého sportování, nebo si své sportovní disciplíny sami vymýšlí a tak dětem dělají školu zábavnější. Dětem se na navíc dostane pohybu, který v dnešní době velmi upadává. Záměrem je, aby se děti bavili, učili a zároveň se omezilo procento obezity u dětí. A proč by, děti nesoutěžili, když jsou pro ně připraveny hodnotné ceny a dárky. Také děti dostávají poháry, medaile, diplomy, trofeje a jejich úspěch je zveřejněn v místním zpravodaji. Na většině škol, se disciplíny dosti podobají. Často se objevuje běh přes překážky. 

Opičí dráha o poháry a diplomy pro děti

Děti vyráží ze startovní čáry, proběhnou mezi kužely, následuje přeskok přes kozu, dále tři kotrmelce na žíněnkách a doběhnutí do cíle, vše je stopováno stopkami a zapisováno. Děti dále mohou házet medicinbalem do dálky. Je velmi pozoruhodné, jak dětem přijde tahle disciplína jednoduchá a nakonec zjistí, že to není nijak lehké. Vyhrává ten, který medicinbal dohodí nejdále. Škola může také připravit běh přes žebřík, slalomoví běh, přes polní běh, běh na dálku, vytrvalostní běh, hod oštěpem, skok do dálky, skok vysoký, či daleký. 

Nápadů je opravdu spousta a děti se z nich budou těšit. Můžou soutěžit jednotlivci, nebo rovnou celé třídy. Poháry, medaile, diplomy budou mít pro děti velkou hodnotu. Děti budou hrdé na své úspěchy a vidět v očích dítěte radost je tím největším pohlazením. Tak udělejte dětem radost, zároveň uděláte něco pro zdraví dětí. Nakonec to bude bavit úplně všechny a poháry si potom odvezete domů jak upomínku.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.