Články
Top

Jak levně sportovat?

Někdy po velkém týdenním pracovním vytížení je potřeba si odpočinout. Někteří se jdou sportovně odreagovat, jiní volí jiné volnočasové aktivity. Pohyb a sport je velice důležitý, neboť si člověk při něm může odpočinout a zbavit se tak nahromaděného stresu. Navíc sport prospívá celkové fyzické kondici, potažmo má pozitivní vliv i na duševní zdraví člověka. Pokud se věnujete konkrétnímu sportu, předejde několika zdravotním obtížím, jako je například riziko srdečního onemocnění, diabetu či vysokému krevnímu tlaku.

Při sportu si nejenom zpevníte a vytvarujete postavu, ale i nějaké to kilo zhubnete a naberete svalovou hmotu. Sportování ovšem v některých případech stojí nemalé finanční prostředky. Někteří z nás utrácejí peníze za fitness trenéry a individuální cvičení. Chodí do posiloven a fitness center, kde si dávají pěkně do těla. V kurzu jsou aerobní cvičení, jóga, pilates, spinning, box, judo, karate apod. Z extrémních sportů vede kiting, bungee jumping,  basejump,  landkiting, snowkiting, rafting, paragliding. Některý nadšenci dávají přednost zimním sjezdu na kole, sjezdu divoké řeky, akrobatickému létání, longboardingu.

V současné době existuje mnoho sportovních aktivit, kterým se můžete doma věnovat. Na počátku si pořídit budete muset konkrétní sportovní výbavu, se kterou si užijete spoustu zábavy. V tomto případě si koupíte například rotoped, bicyklový trenažér, běžecký pás, eliptický trenažér, posilovací lavici či veslovací trenažér. Vyzkoušet můžete také činky anebo fitness posilovač. Jakmile budete mít chvíli času, můžete skončit do své domácí posilovny si zasportovat. Pořídit si do domácího prostředí můžete některý z modelů trampolíny, na něm můžete intenzivně trénovat. Populární je také in-line bruslení, běhání s runningovými holemi, jízda na koloběžce, cykloturistika.

 

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.