Články
Top

10 nejlepších sportovních filmů

Uvažujete nad tím, že si pustíte zajímavý sportovní film? Ale nemáte přehled o této tematické filmové tvorbě. Nebuďte z toho smutní, náš tým pro vás připravil seznam deseti nejlepších sportovních filmů. Nesmíme opomenout, že většina z nich byla zfilmována dle skutečných životních událostí. Pokud jste ještě některý z těchto známých filmů neviděli, tak si jej nenechte ujít. Ti z vás, co jste všech deset filmů už někdy shlédli, můžete se na ně podívat znovu. Určitě nebudete litovat!

Na první příčce se umístilo boxerské drama světově známé pod názvem Rocky (1976). Příběh vypráví o třicetiletém boxeru Rocky Balboa. Tomu se zrovna v boxerském ringu nedaří, prochází si různými peripetiemi. Přitom se hlavní hrdina nelekne žádné překážky, bojuje do posledního dechu. Nakonec se Rocky dočká i vysněného vítězství.

Film Nebe může počkat z roku 1978 je odlehčený příběh nadaného sportovce Joe. Tomu se daří budovat sportovní karieru až do chvíle, kdy nečekaně přijde o život a to díky jednomu omylu nebeského úředníka. Nebe vše chce dát do pořádku, jenže objeví se tu malinkatý problém se zmizeným tělem. Nakonec se na zem vrátí Joe v těle zavražděného milionáře.

V roce 1980 byl natočen film pod názvem Zuřící býk, který zachycuje život šampiona v střední váze. Hlavní postava Jakea LaMotta se proslavil svým osobitým agresivním stylem boje, taktéž i výbušným temperamentem. Boxer se musí v ději poprat s řadou životních proher, čekají na něj i velkolepá boxerská vítězství.

Po roce 1986 se do kin dostal film Hráči z Indiany, který se točí okolo basketbalového trenéra Normana. Ten využívá při trénování drsnější praktiky, z kterých nejsou jeho svěřenci moc nadšeni. Trenér musí hráčům vštěpit jistou herní morálku a zodpovědnost.

Mezi další věhlasné filmy patří i Ohnivé vozy (1981), Vzpomínka na Titány (2000), Seabiscuit (2003), Nepřemožitelný (2006), Zrození šampióna (2009) a Moneyball (2011).

Hledáte produkty se sportovním zaměřením? Vyzkoušejte poháry.
Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.