Články
Top

Jak začít levně posilovat?

Rádi byste se pustili do posilování, od kterého očekáváte lepší fyzickou kondici, duševní pohodu, přirozené a nenásilné vylepšení postavy? Pak máme pro vás řešení! Určitě mnozí z vás nemáte čas chodit do posilovny, trávit tu několik hodin týdně. Nebo na to zkrátka vám nezbývají peníze. To vůbec nevadí, neboť i v domácím prostředí můžete dosáhnout dobrých výsledků. Jenom musíte vědět, jak na to! Abyste si náhodnou neublížili. Důležitá je i délka posilování. Začátečníci musí posilovat pomalu a v kratších intervalech, nikdy by neměli přepínat své síly. Zato zkušenější jedinci si mohou dovolit i nějakou tu zátěž navíc.

Než se vrhnete doma na posilování, měli byste si k tomu vybrat správný koutek v interiéru. Ten by měl být dobře větratelný. Podlaha dané místnosti by měla být dostatečně pevná a odolná. Speciální pryžové podlahy jsou pro posilování nejideálnější, neboť se vyznačují znamenitými antivibračními, tlumícími a protihlukovými vlastnostmi.

Na domácí posilování budete potřebovat nějaké to vybavení. Neobejdete se bez činek. Ty se dají sehnat v každém obchodě se sportovním náčiním. Levnější verze stojí okolo stokoruny. Kvalitnější činky vás vyjdou i na tisícovku. Toto posilovací nářadí má různou hmotnost. V široké nabídce najdete modely z chromu, gumy, litiny, oceli, vinylu, neoprenu, železa v kombinaci PVC. Existují i činky kondiční z nylonu a modely na zápěstí z polyamidu.

Zapomenout nelze ani na podložku, na které se perfektně sedí. Ta se prodává ve výrazných barevných odstínech. Podložka na cvičení vyniká protiskluzovými a stabilními vlastnostmi. Do domácí posilovny si můžete pořídit hrazdu do dveří. Pro pokročilejší posilování budete potřebovat polohovací lavici se sklopnou opěrkou. Ta vás však vyjde na několik tisíc korun. Dále zde můžete mít i žebřiny, multifunkční posilovací stroj či běžecký trenažér. Záleží jenom na vás, kolik jste ochotni peněz investovat do domácí posilovny.
Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.