Články
Top

Jak cvičit doma bez drahého zařízení?

Bez navštěvování posilovny svého vysněného těla nedosáhnete? Cvičení doma nemůže být nikdy tak efektivní? Mýtus! I domácím cvičením můžete zpevnit své tělo a rýsovat svaly.

 

1. Volíme vhodný program na doma

I když se chystáme zacvičit si jenom doma na podložce, připravujeme si předem plán cviků, které chceme cvičit. Může to znít jak malichernost, ale právě plánování je klíčem k úspěchu. Předejdeme tak rozmýšlení, co budeme cvičit potom a můžeme jet naplno celou dobu. Jako domácí cvičení může být vhodná třeba tabata, tedy intervalový trénink, kde např 20 sekund provádíme naplno cvik, 10 odpočíváme, a tak je to třeba 8x dokola v jedné sérii. 

 

2. Komplexní cviky na celé tělo

Nemusíte mít doma osy, jednoručky, ani jiné pomůcky, abyste si pořádně dali do těla. Klasické dřepy, kliky, nebo angličáky budou rozhodně stačit. Dbejte vždy na správné provedení cviku. Tak se kromě cílové partie zapojuje také core. 

 

4. Levné vybavení

Po čase se ale může zdát trénink stereotypní. Můžete si pomoct posilovacím vybavením na doma. Takové odporové gumy jsou velice efektivní, procvičíte s nimi každou partii a jsou k sehnání za pár korun, stejně jako třeba gymnastický míč, věrný pomocník při komplexním cvičení. Většinu nutného vybavení už ale v nějaké formě určitě máte doma. Chcete si dát dřepy s pořádnou zátěží? Není nic jednoduššího než si naplnit pet lahve vodou a ty naskládat do batohu, se kterým můžete cvičit. Jeden litr vody je roven jednomu kilogramu.

 

5. Jdeme ven

Pohyb na čerstvém vzduchu pomáhá jak na fyzičku, tak i na psychiku. Zkuste do tréninkového plánu na doma zahrnout alespoň 1x týdně dlouhou a svižnou procházku, nebo rovnou běh. Také je dnes trend venkovních workoutových hřišť, kde se může posilovat zadarmo. Zjistěte si, jestli třeba jedno nemáte ve svém okolí.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.