Články
Top

Davis Cup

 

O tomto ocenění slyšeli lidé po celém světě. Jedná se o pohár, který lze vyhrát v tenisovém utkání. Je to sportovní klání té nejvyšší kategorie, kde se utkávají mužská reprezentační družstva. Toto světově známe utkání pořádá Mezinárodní tenisová federace. Davis Cup má poměrně dlouhou historii. Myšlenka sportovního utkání vznikla v roce 1899 mezi tenisovými týmy USA a Velkou Británii. Dwight F. Davis vytvořil pravidla a uskutečnil první tenisový turnaj, kde byl pro vítěze připraven stříbrný pohár. Je nazývaný, také jako salátová mísa.

Jak už to u těchto sportovních událostí bývá, postupně se o tomto klání dozvěděli i další státy a chtěli se také účastnit. Každý toužil, odvést si domů poháry, nebo i jiná ocenění z jiné země.

V minulém roce se o Davis Cup utkalo sto třicet družstev s celého světa. Zdá se to neuvěřitelné, ale rekord v nejdéle hraném zápase, který trval 7 hodin a 2 minuty, drží českým tým . Tomáš Berdych a Lukáš Rosol dokázali porazit v Ženevě domácí hráče po setech 6:4, 5:7, 6:4, 6:7. Zápas se konal 2. února 2013.

Pokud i Vy jste fanoušky tenisu, Davis Cup si jistě nenecháte nikdy ujít. Vždy se jedná o velmi napínavé utkání, plné emocí a různých zvratů. Česká Republika se může pyšnit dobře připravenými hráči, kteří jsou nesmírně talentovaní. Každá země je hrdá na své sportovce a ještě hrdější je, když sportovec přiveze domů nějaké to ocenění. Poháry, medaile, nebo i písemné ocenění je symbolem snahy a připomínkou triumfu. Zatím můžeme jen tipovat, kdo Davis Cup získá letošní rok.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.