Články
Top

Cviky, které prospějí nejen kondici, ale i vztahu: cvičení v páru

Máte partnera, kterého cvičení baví stejně jako vás? Sportujete raději s někým než sami? Podívejte se na cviky určené pro dva. Zlepšení kondice i nálady zaručeno!

Okořeňte svůj zaběhlý cvičební program něčím novým

Nevím jak vy, já však občas vnímám cvičení spíše jako povinnost, do které se musím nutit než jako aktivitu, na kterou se těším. S partnerem jsme však objevili párové cvičení a musím uznat, že při tomhle nuda opravdu nehrozí. Při prvních pokusech o provedení některých cviků se od srdce zasmějete vlastní nešikovnosti a dalšího cvičení se pravděpodobně nebudete moct dočkat. Navíc sdílení společných chvil prohloubí partnerskou důvěru a odbourá vztahový stereotyp.

Fantazii se meze nekladou

Při cvičení s partnerem či kamarádkou nechte volné ruce své představivosti – jistě tak přijdete na zajímavé cvičební prvky.  Je však na místě zdůraznit, že byste při jejich zkoušení měli být opatrní a zejména při prvních pokusech je provádět pomalu, abyste co nejvíce eliminovali riziko pádu a následného zranění.  Níže se můžete pro začátek inspirovat některými klasickými cviky pro páry:

S dřepy si vyhrajete

Dřepy jsou cvikem, se kterým v případě párového cvičení můžete vymýšlet nejrůznější kombinace. Vyzkoušet tak můžete dřepy čelem k sobě, zády od sebe, ověřit stabilitu jen na jedné noze, a pokud si chcete odpočinout, není nic jednoduššího, než dělat vaší polovičce závaží. Možností je spousty.

 Potrápit nohy – to není ale jen o dřepech. Výpady odvedou stejně dobrou práci, stejně tak jako třeba angličáky. Při výskoku si můžete s partnerem tlesknout, dát pusu nebo cokoliv vás napadne. Jak bylo řečeno výše – popusťte uzdu své fantazii!

Nezapomeňte i na zbytek těla

Zatím zde byly ukázky cviků, kterým dáte zabrat jen nohám. Myslete však i na zbytek těla. Ruce procvičte třeba kliky, klidně si můžete házet i medicinbalem, který lze nahradit plastovými lahvemi s vodou. Mozek prokrvíte, když budete zkoušet kliky ve stojce – partner vám v tomto případě bude dělat oporu ve formě držení vašich nohou.

Na Akro jógu se obrňte trpělivostí

Akro jóga je, zkráceně řečeno, jóga pro dva. Možná už se vám podařilo někde zahlédnout fotografie párů, které na pláži zaujímají fantastickou pózu s azurovým mořem v pozadí, na tváři zcela přirozený úsměv. Tak to je přesně ono. Teda až na jednu malou chybičku.

Na fotografiích vypadá vše úžasně, možná si řeknete, že i docela jednoduše. Z vlastní zkušenosti však můžu říct, že praxe vás často zaskočí a než se propracujete ke správnému provedení některých cviků, zažijete nejeden pád. Zábava je to však pořádná, a pokud máte pro strach uděláno, směle do toho!

 

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.