Články
Top

Jak hrát levně golf?

Golf patří mezi nákladnější sporty, a proto si jej oblíbili movitější obyvatelé z různých koutů světa. Tuto prestižní sportovní disciplínu hrají jak děti, tak i dospělí. Většina golfistů se tomuto sportu věnuje rekreačně ale naplno. Když mají nějakou tu chvíli volnou, tak ihned jdou na golfovém hřišti si zahrát.

Golf však zdaleka nemusí být drahá záležitost. Tomuto sportu propadají stále častěji mladší jedinci. Golf zkouší také osoby v důchodovém věku. Tito začátečníci si zpravidla kupují jednu golfovou hůl a s tou se učí odpalovat. Běžně jde o hůl číslo 7, 6 anebo 8, která je na trhu v pánském, dámském i dětském provedení. Ta stojí pár stokorun. Dozajista se začátečníci neobejdou bez tzv. putter hole. Ta se dá pořídit jak pro praváky, tak i pro leváky.

V případě že člověk tomuto sportu se bude chtít věnovat mnohem více, tak si může zakoupit například první golfový set. Ve specializovaných obchodech jsou k mání dětské a juniorské kompletní sety, tak varianty pro dospělé v módním designu. Ty obsahují základní hole i jiné nezbytné příslušenství. Levnější alternativou jsou půlsety, jejž je maximálně využijí golfoví začátečníci.

Další důležitou výbavou jsou i golfové míčky. Nováčkům stačí levnější mix míčky. Ty se prodávají po 12 ks v balení, výjimku nejsou ani balení po 30 až 50 ks. S těmito míčky půjde každému začátečníku trénink jako po másle.

Golfoví začátečník by si měl obstarat krásně sladěný outfit. Zapomenout nesmí ani na golfové rukavice, boty a další doplňky.

Ze začátku se lidé učí hrát golf na cvičném odpališti. Na této tréninkové ploše se trénují odpaly v rámci dlouhé a krátké hry. Hole se tu dají půjčit zpravidla na recepci za nepatrný penízek. Míčky na odpal lze si tu vypůjčit za vskutku příznivou cenu.

Pomoci s golfem mohou i zkušení trenéři. Necelá hodina vyjde začátečníka na 400 Kč.

Nejenom nováčci i někteří golfisté navštěvují raději levnější hřiště, jež se na první pohled vyznačují relativně menší rozlohou. Zejména jde buďto o luční anebo o polní prostranství, které má jednoduše řešený terén s různě poskládanými jamkami. I tady se člověku nenudí a může si tu zahrát překvapivě zajímavou hru.

Někteří golfisté dávají přednost ročnímu členství, díky němu si zahrají v některém exkluzivním golfovém rezortu. Tu na ně čeká nejedno špičkové hřiště s unikátním lesoparkem, vodní plochou a písečnými překážkami. Tato rekreační a klidová zóna má i tomu nejnáročnějšímu golfistu co nabídnout.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.