Články
Top

Jaký bojový sport si vybrat – 2. díl

Již v prvním díle našeho seriálu jsme se věnovali 3 různých sportům, které vás naučí bojovému umění. Jaké máte další možnosti?

Zajímají vás další bojové sporty? Mrkněte na náš první díl seriálu o bojovém umění.

1. Karate je tradiční bojové umění ze 13. století

Karate je především o naučení cviků na vlastní sebeobranu. Pokročilí mistři dokážou jediným úderem rozpůlit naskládané cihly na sebe. V karate se učíte soustředit sílu do jednoho úderu a pokořit tak soupeře.

Společně s judem mají tato dvě bojová umění velkou oblibu v Česku. I na malých městech mohou děti na školách začít navštěvovat kroužky. Karate ale není jen pro malé děti. I jako dospělí se můžete karate začít učit.

2. Capoiera je brazilské bojové umění

Původně afričtí otroci, kteří se nemohli bránit ani zbraní ani jiným způsobem, vymysleli kombinaci akrobatických a tanečních prvků. Tou si zkracovali chvíle a bojovali mezi sebou. Dnes je capoiera považována za jedno z nejúdernějších umění. Kopy a údery mají totiž největší sílu ze všech umění asijského kontinentu.

Po fotbalu je capoiera nejoblíbenějším brazilským sportem.

3. Taekwondo využívá sílu nohou

Po druhé světové válce, když Japonci opustili Koreu, vzniklo roku 1955 národní korejské bojové umění Taekwondo. Znamená kopy, všechny údery rukou, ale také, jako je typické pro všechna asijská bojová umění, duševní cestu. Tedy kam člověk dospěje ve fyzické stránce, musí dospět i hlavou.

Taekwondo bylo vytvořeno pro vojenské účely a je dnes i olympijským sportem.

Pořádáte závody v bojových sportech? Nezapomeňte motivovat účastníky i krásnými trofejemi.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.