Články
Top

Nejslavnější hokejisté

Jaromír Jágr, Dominik Hašek, Patrik Eliáš či Tomáš Plekanec jsou naši nejslavnější hokejisté, kteří si odnesli řadu prestižních ocenění.
Jaromír Jágr má na svém kontě pěknou řádku medailí. Na zimních olympijských hrách v roce 1998 získal zlato. Bronzovou medaili obdržel v roce 2006 v Turíně. Úspěchy slavil i na mistrovství světa v ledním hokeji, hokejových turnajích mezi reprezentačními výběry atd. K jeho nejvýznamnějším trofejím patří European Champions Cup, Kontinentální pohár (KHL), Stanley Cup, Prince of Wales Trophy, Art Ross Trophy (NHL Scoring Leader), Hart Trophy (NHL Most Valuable Player), Ted Lindsay Award (NHL Player's MVP). Za svou hokejovou kariéru vystřídal mnoho hokejových klubů. Za zmínku stojí například klub Pittsburgh Penguins, Washington Capitals, New York Rangers, Avangard Omsk, Philadelphia Flyers, Dallas Stars, Boston Bruins.
Dominik Hašek se může pochlubit krásnou sbírkou ocenění, jako je například zlatá medaile z Nagana, bronz z Turína atd. Za svou úspěšnou hokejovou dráhu měl možnost hrát v týmech HC Pardubice, Indianapolis Ice, Chicago Blackhawks, Buffalo Sabres, Detroit Red Wings, Ottawa Senators, HC Spartak Moskva.
Patrik Eliáš se v roce 2002 zúčastnil zimních olympijských her v Salt Lake City. Tu se mu podařilo dát jeden gól a jednu přihrávku. Poté jeho tým v roce 2006 získal bronzovou medaili v Turíně. Během dalších let odehrál nespočet zdařilých zápasů. Patrik Eliáš hrál v lize AHL, NHL, ELH, RSL.
Tomáš Plekanec hrál za kluby HC Kladno, Hamilton Bulldogs, Montreal Canadiens, Rytíři Kladno. Účastnil se několika mistrovství světa, přičemž v roce 2006 se mu podařilo získat stříbrnou medaili. Poté za pět let si odtamtud přivezl bronz. Samozřejmě na kontě má další ocenění a získané poháry.
Mezi české hokejové osobnosti patří Roman Turek, Roman Čechmánek, Marek Malík, David Krejčí, Milan Hejduk, David Volek, Petr Sýkora, Roman Hamrlík, Tomáš Kaberle, Rostislav Klesla, Ondřej Palát.
Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.