Články
Top

Jak začít levně hubnout?

Než se pustíte do hubnutí, měli byste si uvědomit, že správná životospráva má ohromný vliv na hubnoucí proces. Naši tělesnou hmotnost ovlivňují zejména následující faktory: dědičné předpoklady, dosavadní způsobem stravování či dostatek pohybové aktivity.


Vyvážená strava dle odborníků se pozitivně podepisuje nejenom na kondici a vitalitě člověka, ale i na správném hubnutí. Pokud jedinec dodržuje pravidelný jídelníček v duchu zdravého životního stylu, pak se může těšit s krásné postavy. Nabraná kila půjdou pomalu a jistě dolů.

Abyste se dostali do formy, nemusíme zrovna vyhazovat peníze za značkové potraviny ze zahraničí. Tady bychom podotkli, že vámi konzumované jídlo nemusí být zrovna drahé. Jíst můžete zeleninu, ovoce, ořechy, maso (krůtí, kuřecí, libové vepřové, telecí a hovězí), ryby (sladkovodní a mořské), mořské plody, luštěniny v čerstvém stavu.

Pochutnat si lze i na teplých luštěninových pokrmech, polévkách, dušené zelenině atd. K jídlu si dát můžete přílohu v podobě těstovin z pšenice durum, obilných vloček, pohanky, špaldy, jáhel, neloupané rýže. K dalším ideálním potravinám patří celozrnné pečivo, cornflakes (neochucené) s vysokým obsahem důležité vlákniny a vejce. Svlažit žízeň můžete sklenkou ovocného čaje, naředěného džusu, zeleného čaje či stolní vody. Tu a tam dopřejte k pití limonády slazené umělým sladidlem. Rozhodně zapomeňte na sladké nápoje, alkohol, cukrovinky, sladkosti, uzeniny a další nevhodné potraviny. Při hubnutí se vyvarujte i přemíry kávy a soli.

Aby vám hubnutí šlo lépe, je nutné se přes týden aktivně pohybovat. Nemusíte navštěvovat drahé individuální hodiny, při nichž se vám plně věnuje osobní fitness trenér. Vystačíte si úplně s pěšími túrami s holemi nordic walking, delšími procházkami anebo pěšími rodinnými výlety. Tento typ aktivit prospěje nejenom vám, ale i vašim nejbližším. Několikrát týdně si můžete doma protáhnout své tělo při TV fitness cvičení. Někteří z vás si určitě zajdou do posilovny, tam si dají pěkně do těla.

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.