Články
Top

Medaile

Medaile nebo někdy chybně také "medajle" jsou způsob ocenění za výhru v soutěži nebo sportovním klání. Krásná medaile vám bude navždy připomínat vaše úspěchy ať už ve sportu, nebo v jakékoli jiné soutěži.
 
Medaile původně sloužily jako směnná mince, později se začali používat k reprezentačním účelům. Dnes zlaté medaile slouží k pamětním účelům v kulturním i společenském životě a samozřejmě také k ocenění prvního místa v nejrůznějších soutěžních kláních. Druhé místo je oceněno stříbrnou medailí a třetí místo získává obvykle bronz. Zlaté nebo stříbrné a bronzové medaile, které se rozdávají na soutěžích nejsou vyrobené z pravého zlata nebo stříbra. Takové medaile by byly příliš drahé a tak se vyrábějí z náhradních kovů a jsou maximálně pozlacené, nebo postříbřené.

Tvary medailí

Medaile mají různé emblémy i tvary. Od klasických kulatých až po hranaté a jiné tvary a bývají opatřeny stuhou, kterou si můžete pověsit kolem krku. Kovové medaile se často prodávají po několika kusech a to pro tři první místa. Zlatá, stříbrná a bronzová medaile.
 
Medaile potěší jak profesionální sportovce a hráče, tak i amatéry, nebo děti. Dětské soutěže jsou velmi populární a také za ně mohou děti získat ocenění v podobě medailí, diplomů, nebo pohárů.
 
Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.